винокурні
Міні лінії для дистиляції виноградних та плодово-ягідних спиртів.
Можливий асортимент: бренді виноградний, коньяк, водка плодово-ягідна чи фруктова, водка виноградна, напої спиртні коньячні без витримки (або витримкою до двох років), самогон виноградний чи фруктовий (плодовий), настоянки спиртні виноградні та плодово-ягідні, дистилят коньячний (винний, виноградний, плодовий).
Продуктивність коньячного вирбнитва рекомендується визначати за обсягом витримки дистилятів у бочках, оскільки цей цех гуральні має найменшу питому продуктивність, максимальні капітальні та експлуатаційні витрати. Переробка сировини на виноматеріали відбувається без застосування сірчистого ангідриду. Узагальнена технологічна схема подана нижче:
– На періодично діючих кубових апаратах подвійної перегонки шарантського типу.
– На періодично діючих кубових апаратах одноразової перегонки моделей Geros .
– На безперервно діючих перегінних установках моделей Rebis Satus , Rebis Duo .
В залежності від масштабів*, у складі винокурні передбачаються наступні технологічні цехи та виробничі ділянки:
# | Наименування |
---|---|
1 | Цех переробки винограду білих сортів чи плодово-ягідної сировини |
2 | Цех виробництва столових виноматеріалів |
3 | Виносховище |
4 | Цех виробнитва дистилятів |
4.1 | Виноприймальня |
4.2 | Відділення апаратне (фракційна перегонка) |
4.2 | Відділення спиртоприймальне |
4.3 | Бардоприймальне відділення |
5 | Витратний склад дистилятів |
6 | Цех витримки дистилятів |
7 | Цех приготування та обробки купажів |
8 | Цех розливу |
* Додатково можкть бути передбачені складські приміщення, допоміжні виробнитва, котельня, локальні очисні споруди, адміністративна будівля (з лабораторією), побутові приміщення для персоналу, вентиляторні, щитові та теплопункти.
Для інтенсифікації окисно-відновних процесів та покращення органолептичної оцінки дистилятів резервуари для витримки можна забезпечити вібраційними емульгаторами кисню та спеціальними пристроями для конвективного перемішування дистиляту.
Для великих однорідних партій витриманого дистиляту резервуари монтують з періодичним циркуляційним перемішуванням та нормативною підтримкою температури екстракції протягом періоду витримки, що прискорює процес дозрівання дистилятів у неопалюваних спиртосховищах в зимовий час.
У купажному цеху розташовують технологічні відділення приготування купажних матеріалів, відділення приготування та обробки купажів, відділення обробку купажів холодом, відділення відпочинку віскі та напоїв спиртних; склад витратних матеріалів.
У цеху розливу розташовують відділення приймання, контрольної фільтрації та розливу; склади готової продукції, тари та витратних матеріалів.
Для зменшення втрат спирту етилового на всіх повітряних трубопроводах емностей, ферментерів та купажорів встановлюємо абсорбційні спиртовловлювачі.
У випадку виникнення запитань, ви можете їх викласти нижче, та відправити спеіалісту компанії для ретельного розгляду: