винокурні

Обладнання для виробництва коньяку та бренді

Міні лінії для дистиляції виноградних та плодово-ягідних спиртів.

Офіційний дилер

Розробку обладнання для виробництва коньяку чи бренді ведемо з урахуванням повного технологічного циклу, включаючи необхідний асортимент продукції. Усі виробничі процеси реалізуємо на сучасному технічному рівні з використанням передового досвіду підприємств Франції, країн Середземномор’я та України.

Можливий асортимент: бренді виноградний, коньяк, водка плодово-ягідна чи фруктова, водка виноградна, напої спиртні коньячні без витримки (або витримкою до двох років), самогон виноградний чи фруктовий (плодовий), настоянки спиртні виноградні та плодово-ягідні, дистилят коньячний (винний, виноградний, плодовий).

Технологія

Продуктивність коньячного вирбнитва рекомендується визначати за обсягом витримки дистилятів у бочках, оскільки цей цех гуральні має найменшу питому продуктивність, максимальні капітальні та експлуатаційні витрати. Переробка сировини на виноматеріали відбувається без застосування сірчистого ангідриду. Узагальнена технологічна схема подана нижче:

– Прийом та бракераж винограду.
– Подрібнення та гребневиділення у валкових або відцентрових дробарках.
– Настій мезги періодичним чи безперервним способом.
– Поділ мезги на сусло та вичавки в мембранних пневматичних пресах або у кошикових стікачах та гвинтових пресах.
– Осадження сусла при заданій температурі.
– Дріжджегенерація спеціальних рас дріжджів.
– Зброджування сусла при контрольованій температурі.
– Зняття з осаду виноматеріалів.
– Фракційна перегонка бражки (періодична чи безперервна).
– Витримка дистилятів у бочках дубових.
– Групування та егалізація однорідних партій дистиляту витриманого.

Фракційна перегонка

Фракційну перегонку бражки на дистиляти реалізуємо за широко відомою технологією періодичної чи безперервної дії, що застосовується у Франції, Молдові, Грузії, Балканах та Україні.

– На періодично діючих кубових апаратах подвійної перегонки шарантського типу.
– На періодично діючих кубових апаратах одноразової перегонки моделей Geros .
– На безперервно діючих перегінних установках моделей Rebis Satus , Rebis Duo .

Склад лінії

В залежності від масштабів*, у складі винокурні передбачаються наступні технологічні цехи та виробничі ділянки:

# Наименування
1 Цех переробки винограду білих сортів чи плодово-ягідної сировини
2 Цех виробництва столових виноматеріалів
3 Виносховище
4 Цех виробнитва дистилятів
4.1 Виноприймальня
4.2 Відділення апаратне (фракційна перегонка)
4.2 Відділення спиртоприймальне
4.3 Бардоприймальне відділення
5 Витратний склад дистилятів
6 Цех витримки дистилятів
7 Цех приготування та обробки купажів
8 Цех розливу


* Додатково можкть бути передбачені складські приміщення, допоміжні виробнитва, котельня, локальні очисні споруди, адміністративна будівля (з лабораторією), побутові приміщення для персоналу, вентиляторні, щитові та теплопункти.

Цех витримки дистилятів розміщується в окремому корпусі, розбитому на секції капітальними перегородками. У складі цеху передбачають відділення приймання та егалізації дистилятів; секції витримки дистилятів у бочках дубових (резервуарах емальованих).

Для інтенсифікації окисно-відновних процесів та покращення органолептичної оцінки дистилятів резервуари для витримки можна забезпечити вібраційними емульгаторами кисню та спеціальними пристроями для конвективного перемішування дистиляту.

Для великих однорідних партій витриманого дистиляту резервуари монтують з періодичним циркуляційним перемішуванням та нормативною підтримкою температури екстракції протягом періоду витримки, що прискорює процес дозрівання дистилятів у неопалюваних спиртосховищах в зимовий час.

У купажному цеху розташовують технологічні відділення приготування купажних матеріалів, відділення приготування та обробки купажів, відділення обробку купажів холодом, відділення відпочинку віскі та напоїв спиртних; склад витратних матеріалів.

У цеху розливу розташовують відділення приймання, контрольної фільтрації та розливу; склади готової продукції, тари та витратних матеріалів.

Для зменшення втрат спирту етилового на всіх повітряних трубопроводах емностей, ферментерів та купажорів встановлюємо абсорбційні спиртовловлювачі.

FAQ

У випадку виникнення запитань, ви можете їх викласти нижче, та відправити спеіалісту компанії для ретельного розгляду:

    Ім'я

    Email

    Телефон

    Запит