Дистиляція парова
Обладнання для виробництва гідролатів з органічної сировини.
Споживачам надано величезний вибір ароматичних гідролатів, й саме це є правильним терміном для цієї категорії фітопродукції. Будьте обережні з «гідрозолями»*, «квітковими водами» чи «ароматичними водами», оскільки ці терміни відкривають двері для продуктів, які не обовязково отримують шляхом парової дистиляції, а простою емульгацією або розчиненням етерної олії, чи розбавленням ароматного гідролату водою.
Враховуючи нижчу концентрацію біохімічних речовин у гідролатах, ми не можемо очікувати, що вони матимуть такі ж «молекулярні» властивості, як ефірні олії. Однак сучасні технології дозволяють ідентифікувати та кількісно визначити всі молекули, що містяться в ароматичному гідролаті, який завжди має вищу концентрацію, ніж будь-які інші «квіткові води», які збирають під час процесу дистиляції.
До того ж, на відміну від ефірних олій, ароматичні гідролати містять безліч гідрофільних сполук на додаток до ароматичних і терпенових молекул. Тому композиція ароматичного гідролату є особливою та унікальною.
* У Сполучених Штатах слово «HYDROLATE» та «HYDROSOL» є замінниками.
Усі ароматичні гідролати виробляються шляхом парової дистиляції рослин, зібраних у певний момент циклу їх росту. Гідролати зазвичай екстрагують протягом години та переконуються, що вони відтворюють повну насиченість і аромат дистильованої ароматичної рослини. Для оптимізаії виходу процес може тривати набагато довше (3-4 години), але в такому випадку продукт буде менш ефективним, ніж автентичний та концентрований гідролат, і, можливо, не настільки придатний для терапевтичного лікування.
# | Наименування | Серія Spagirius | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Об’єм екстракційного баку | 10 | 20 | 30 | 50 | 100 | ≤ 500 | ≥ 1000 |
2 | Тип нагріву | Вбудований електричний | Вбудований електричний або парогенератор | Парогенератор | ||||
3 | Потужність, кВт | 4.5 | 6 | 6 | 12 | 15 | 24 | – |
4 | Температура | Атмосферна або вакуумна дистиляція при невисоких температурах (75ºC-90ºC). | ||||||
5 | Контроль температури | 1. Автоматичне керування. 2. Ручне керування запорним клапаном чи автоматичне. 3. Ручне керування. | ||||||
6 | Матеріал | Все обладнання виготовлено із нержавіючої сталі SS304. |
Ароматичні гідролати зазвичай продаються у вигляді спреїв у пляшках, проте ми рекомендуємо використовувати bag-on-valve (BOV) систему, яка відрізняється від традиційних аерозольних систем. Вона створює бар’єр між продуктом та вкладишем аерозольного балончика. Це дозволяє повністю відокремити продукт від пропелентів, що забезпечує 100% чистоту продукту. Ці системи запобігають забрудненню гідролатів і значно подовжують термін їх зберігання.
У правильних умовах (належна дистиляція, обробка, мікрофільтрація, упаковка, що захищає продукт від світла та кисню), гідролат прослужить більше 2 років. Однак після відкриття пляшки її можна використовувати лише впродовж 6 місяців, оскільки рідина може швидко забруднитися.
У випадку виникнення запитань, ви можете їх викласти нижче, та відправити спеіалісту компанії для ретельного розгляду: